Wie ben ik, dat ik denk dat ik anderen kan inspireren? Wat nou als niemand dit leest? Of nog erger: wat nou als iemand dit leest? Ik zal er niet over liegen: sinds ik met Get Up Magazine begonnen ben, heb ik er behoorlijk wat nieuwe angsten bij. Maar Get Up Magazine draait om uit je comfortzone stappen, dus dan moet ik er zelf natuurlijk ook aan geloven. Als ik eenmaal bezig ben, is het niet meer zo eng. Het is spannend. En spannend is leuk!

Het idee voor Get Up Magazine is ontstaan vanuit mijn eigen behoefte. Ik zocht naar een online magazine dat me kon inspireren op het gebied van werk, succes, zingeving en geluk. Er zijn natuurlijk genoeg zingevings- of carrièreplatforms, maar ik voel me bij geen enkele echt thuis. Waar de een me te zweverig is, vind ik de ander juist te praktisch en te onpersoonlijk. Bovendien valt mij één ding op. Welke website, blog of online magazine ik ook bezoek: niemand heeft ooit een off-day.

Mede door de succesverhalen op social media, in de bladen en op internet, voelen we een immense druk om het beste van ons leven te maken. Het is onze plicht om gelukkig te zijn. En onze eigen verantwoordelijkheid. We willen excelleren, opvallen, geprezen worden, anders doen we er niet toe. Tegelijkertijd zijn we als de dood om fouten te maken, beoordeeld te worden of teleur te stellen. De combinatie van druk om te presteren en angst voor risico zorgt voor problemen. Vastlopen, burn-out, depressie, onzekerheid… We hebben er allemaal wel eens last van gehad. Maar praten we er ook over? Durf jij je kwetsbaarheid te laten zien?

Ik durfde het zelf heel lang niet. Maar toen ik eenmaal begon, wilde ik niet meer stoppen. Met Get Up Magazine wil ik laten zien dat het mogelijk is om eerlijk te zijn over de mindere momenten in het leven, zonder direct cynisch of vervelend te worden. Gewoon jezelf zijn, met alles wat daarbij hoort, dat is toch eigenlijk helemaal niet zo gek?

Mijn ervaring is, dat het leven er zelfs mooier van wordt. Je kunt je knap eenzaam voelen als jij een keer een slechte dag hebt, terwijl je Facebookvrienden iedere dag het leven ten volste lijken te vieren. En het kan enorm opluchten als je erachter komt dat iemand anders zich hier ook wel eens eenzaam door voelt. Als ik mezelf herken in het verhaal van een ander, voel ik me verbonden, en dus niet meer zo alleen. Dat is de kracht van het verhaal.

Als ik soms bang ben dat ik niet meer genoeg te schrijven heb voor Get Up Magazine, dan kijk ik naar de mensen om me heen en weet ik dat het goed komt. Zij zijn een onuitputtelijke bron van inspiratie. Ze hebben allemaal zulke prachtige, unieke verhalen! De mensen om me heen fascineren me mateloos. Ik vraag me altijd af hoe een ander dat nou doet, dat leven. Hoe pakt hij iets aan? Waarom maakt hij bepaalde keuzes? Ik ben ervan overtuigd dat we elkaar kunnen inspireren met onze verhalen en dat we van elkaar kunnen leren. Van onze successen, maar ook van onze fouten.

Tot nu toe heb ik al aardig wat bijzondere verhalen mogen opschrijven. Lees over de burn-out van Rutger Lemm, verdiep je in de gelukswetenschap met Spencer Heijnen of droom weg bij de avonturen van fotograaf Stephanie van der Wiel. Ik ben alle geïnterviewden erg dankbaar dat ze hun bijzondere verhalen wilden delen.

Zelf ontkom ik daar natuurlijk ook niet aan. Ik leer iedere dag weer iets bij en deel dat graag met jullie. Soms leer ik iets uit een boek, maar veel vaker uit ervaring. Zo kwam ik erachter dat ik aan pijnen leed omdat mijn lichaam me iets wilde vertellen, vroeg ik me af waarom we niet doen wat ons gelukkig maakt en verdiepte ik me in het creëren van gewoontes. Ook deed ik een dappere poging tot ontspanning tijdens een yogales.

Heb jij een bijzonder verhaal of ken je iemand die een interview verdient? Laat het me weten in de reacties onder deze post of via direct contact!

Reacties
Like of deel dit met je vrienden!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •