Over Get Up Magazine

Get Up Magazine logoWe voelen allemaal een immense druk om het beste van ons leven te maken. We hebben het hier immers goed. Het is onze plicht om gelukkig te zijn. En onze eigen verantwoordelijkheid. We willen excelleren, opvallen, geprezen worden, anders doen we er niet toe. Tegelijkertijd zijn we als de dood om fouten te maken, beoordeeld te worden en onszelf en anderen teleur te stellen. De combinatie van druk om te presteren en angst voor risico zorgt voor problemen. Vastlopen, burn-out, depressie, onzekerheid… We hebben er allemaal wel eens last van gehad. Maar praten we er ook over? Durf jij je kwetsbaarheid te laten zien?

Ik durfde het zelf heel erg lang niet. Maar toen ik eenmaal begon, kon ik niet meer stoppen. Ik had een geweldige baan bij een tijdschrift, maar ook al twee jaar lang chronische, onverklaarbare pijn. Niks leek te helpen om de pijn weg te krijgen en tot overmaat van ramp werd mijn contract plotseling niet meer verlengd. Hoewel ik binnen een maand een nieuwe baan had, voelde het alsof ik van het leven aan het verliezen was. Ik liep niet meer voorop, maar ergens midden in de massa. Dat maakte me bang. Ik was als de dood dat ik er niet meer toe zou doen als ik geen flitsende carrière, soepel liefdesleven en bruisend sociaal leven had. Het duurde niet lang of ik werd meegezogen in een draaikolk van zelfverwijt en schaamte voor alles wat ik niet bereikt had.

Ergens in dit proces besloot ik om de schaamte te doorbreken en enkele vrienden in vertrouwen te nemen. Tot mijn verbazing reageerden ze meer dan goed op mijn ‘zwaktes’: ze luisterden, gaven advies en steunden me als ik het nodig had. En het allermooiste: ze vertrouwden me ineens ook hun geheimen toe. De een worstelde met een eetprobleem, de ander werd beknot door haar jaloerse vriend en de derde bleek het helemaal niet zo leuk te vinden om zeventig uur per week te werken als hij deed voorkomen. Door met elkaar te praten over wat er onder de oppervlakte schuil ging, maakten we echt contact.

Een van mijn vriendinnen moedigde me aan om mijn droom van een eigen blog waar te maken. Ze deed dit met een quote die de basis van alle vooruitgang symboliseert. Zo diep, maar tegelijkertijd zo simpel.

Je hoeft niet geweldig te zijn om te beginnen.
Maar wie geweldig wil worden, moet wel ergens beginnen.

De verhalen van mijn fantastische vrienden maakten dat ik nu mijn zoektocht naar rust en geluk met jullie durf te delen. Ik wil je laten weten dat je niet de enige bent die wel eens worstelt of op zoek is. Verhalen zorgen voor verbinding en herkenning biedt troost. Daarom vul ik deze website met verhalen van gewone mensen zoals jij en ik. Ik geef mezelf bloot, maar laat ook anderen aan het woord, in de hoop dat onze kwetsbaarheid jou inspireert om meer van jezelf te laten zien.

Meer mensen hebben spijt van dingen die ze niet hebben gedaan, dan van dingen die ze wel hebben gedaan. Daarom is het belangrijk om jezelf te durven zijn en te doen wat je het liefste doet. Maar als het makkelijk was om je dromen waar te maken, dan deden we dat allemaal en had niemand ooit spijt. Nee, makkelijk is het niet. Maar wel mogelijk! Dus get up, en zet die eerste stap. De rest volgt vanzelf.

Veel geluk!

EvelineEveline

 

Neem contact op

 

 

Like of deel dit met je vrienden!
  • 48
  •  
  •  
  •  
  •  
    48
    Shares

Theme by Anders Norén