Denk je dat het normaal is dat elke werkdag je meer energie kost dan-ie oplevert? Ik vroeger ook, maar nu niet meer. Als dat zo is, heb je een baan die niet helemaal bij je past. Kijk met deze checklist welke kenmerken van een droombaan bij jou ontbreken. Zo kun je gericht op zoek naar een baan die wél bij je past.  

Toen ik afstudeerde, zat Nederland midden in een economische crisis. Als starter had je niks te willen, en daardoor kostte het me een paar jaar om de baan te vinden die bij mij paste. Ik zag behoorlijk wat bedrijven van binnen en begrijp nu, met bijna 10 jaar werkervaring, wat maakt of een baan bij je past of niet. Hieronder zet ik de belangrijkste kenmerken op een rij. 

Een veilige werksfeer

Een goede relatie met je collega’s is een van de belangrijkste voorwaarden voor plezier op je werk. Voel je je op je gemak bij je collega’s? Kun je met ze lachen? Krijg je energie van ze? Is er onderling vertrouwen, word je gewaardeerd en heb je inspraak? Het zijn allemaal vragen waar je volmondig ja op zegt als je een baan hebt die bij je past.

Er zijn helaas werkplekken waar het heel normaal is om hogerop te komen over de rug van een ander, waar veel geroddeld wordt en je niet gewaardeerd wordt. Je kunt natuurlijk proberen om dit te veranderen, maar je kunt beter je biezen pakken. Want hoe kun je je ooit prettig voelen in een omgeving waar je niet veilig bent?

Mag je op jouw manier werken? 

We spelen allemaal een rol op ons werk, maar de ene rol gaat je makkelijker af dan de andere. Kijk eens goed naar jezelf en je werkomgeving. Waar heb je behoefte aan en hoe wordt er in jouw behoeften voorzien?

Vind je het bijvoorbeeld fijn om te worden vrijgelaten, of gedij je goed bij begeleiding? Ben je creatief en werk je vanuit je gevoel, of snak je naar structuur en denk je alles tot in de puntjes uit? Heb je graag veel mensen om je heen of heb je stilte nodig? 

Ga na of er ruimte is voor jouw manier van werken. Zou het mogelijk zijn veranderingen aan te brengen waardoor jij beter tot je recht komt? Bespreek dit dan eens op een positieve toon met je collega’s of leidinggevende. Er is vast meer mogelijk dan je denkt.

Als je het lastig vindt om jezelf te typeren, draai het dan eens om: zijn er dingen waar je je ongemakkelijk bij voelt? Erken deze voor jezelf, ook al lijkt het onbelangrijk. 

Ik merkte bijvoorbeeld dat het pr-bureau waar ik stage liep niets voor mij was, omdat ik onzeker werd van de bloedmooie collega’s die ik had. Ze zagen eruit alsof ze zo uit de Vogue waren gewandeld. Hoewel het me heerlijk leek om zo te zijn, kostte het me de grootste moeite om iedere dag perfect in de plooi op hoge hakken te verschijnen. Dat zag ik mezelf niet jaren volhouden.

leuke baan die bij je past
Foto: Alexander Suhorucov

Voldoende tijd om te doen wat je moet doen

Twee mannen trokken met de grootste moeite een kar met vierkante wielen voort. Een derde man verscheen, met vier ronde wielen. ‘Laten we deze er even aan zetten,’ riep hij, ‘dan wordt het voorttrekken veel gemakkelijker.’ Maar de mannen voor de kar schudden hun hoofden en bleven in beweging. ‘Zie je niet hoe druk we zijn?’ antwoordden ze. ‘We hebben geen tijd om die wielen eraan te zetten.’

Zorg dat je niet wordt zoals de mannen met de kar. Zij nemen niet de tijd om even een stapje terug te doen en de boel vanuit een breder perspectief te bekijken.

Tijd heb je niet, tijd maak je. Zeg een keer ‘nee’ tegen iets of iemand en gebruik de tijd die je over hebt voor reflectie en evaluatie. Waar lekt de energie weg? Op welk punt gaat het steeds verkeerd? Breng ieder probleem zo concreet mogelijk in kaart en neem de tijd om oplossingen te verzinnen. Uiteindelijk win je daar juist weer tijd mee.

Uitdaging en groei

In je comfortzone zit je misschien lekker, maar het wordt op een zeker moment saai. Heb je het gevoel dat je niet zoveel meer leert? Geef dan aan dat je klaar bent voor een nieuwe uitdaging. Doe dat zo gericht mogelijk.

Stap bijvoorbeeld eens af op je collega die een leuke functie heeft en vraag of hij of zij ergens hulp bij kan gebruiken. Bespreek het ook met je leidinggevende en houd hierbij twee dingen in gedachten: formuleer het positief (niet ‘ik ben uitgeleerd’, maar ‘ik kan wel wat extra’s oppakken’) en zorg dat je ook weet wat je níet wilt. Die oersaaie functie die al een jaar openstaat, bijvoorbeeld. Zo voorkom je dat je een kant op wordt gestuurd waar je je niet prettig bij voelt.

Foto: Alexander Suhorucov

Heb je genoeg duidelijkheid?

Onduidelijkheid is funest voor je plezier in je werk. Als je niet precies weet wat er van je verwacht wordt, weet je nooit wanneer je klaar bent. Laat staan of je tevreden mag zijn. Dit soort onzekerheid levert veel stress op.

Bestaat er bij jou ernstige onduidelijkheid over je verantwoordelijkheden? Wordt er bijvoorbeeld veel meer van je verwacht dan wat in je functieomschrijving staat? Vraag om duidelijkheid en geef je grenzen aan. Je zult verbaasd staan hoeveel dit oplucht.

Last but not least: betekenis

Als alle bovenstaande kenmerken aanwezig zijn in jouw baan, dan heb je vast plezier in je werk. Maar is het ook je droombaan? Niet noodzakelijk. Het belangrijkste ingrediënt is namelijk betekenis. Wat draag jij met je werk bij aan de wereld?

Je hoeft geen levens te redden om ertoe te doen. Betekenis kun je ook vinden in alledaagse dingen. Je kun mensen mooi maken, werk uit handen nemen of  eenzaamheid verlichten. Of werken aan een product waar mensen van genieten. Je kunt een bedrijf helpen groeien, mensen met elkaar verbinden, ze iets leren…

Er zijn oneindig veel manieren waarop je een bijdrage kunt leveren aan het geluk in de wereld. Dus vraag je af wat het is dat jij te geven hebt en geef het!

Doe dit als je vast zit

Ik weet hoe moeilijk het kan zijn om erachter te komen wat je wilt terwijl je fulltime werkt. Zeker als je baan energie slurpt. Dan ben je zo moe aan het eind van de dag, dat je niks meer kunt. Maar als je niks doet, steven je recht op een burn-out af. Mij is het gelukt om uit de vicieuze cirkel te breken. Ik weet zeker dat jij het ook kunt. Lees hier hoe ik dat deed

Veel succes! 

Wat vind jij van deze checklist? Zit er een eyeopener voor je tussen? Laat het weten!

Reacties
Like of deel dit met je vrienden!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •