Welke posts móet je gelezen hebben? Onze online contentspotter Johan Groenen zet iedere twee weken de grappigste, vernieuwendste, bijzonderste posts onder elkaar. 

Data Science als relatievoorspeller

De tijd dat het cool was om te zeggen dat je een hekel had aan wiskunde is nu echt voorbij. Data science is hot! Cijfers, diagrammen en vooral infographics maken je verhaal minder droog en een stuk inzichtelijker. In de zakenwereld is dat een uitkomst, maar wat nou als we data gaan gebruiken voor veel persoonlijkere onderwerpen?

Informatieontwerpers David McCandless en Lee Byron maakten een infographic waarop je in één oogopslag ziet in welk land de meeste mensen een affaire hebben, welk percentage mensen hun relatie beëindigt via Facebook en op welke dagen van het jaar de meeste break-ups voorkomen.

infographic-liefde

 

Telefoon leeg? Eigen schuld!

Ik laad iedere nacht mijn telefoon op. Nokkievol, zodat de batterij zo lang mogelijk mee gaat. Fout dus, las ik op TechInsider. Af en toe een beetje bijladen is beter. Vergelijk de batterij van je telefoon eens met jezelf: hoe lang houd jij het vol om 100% te geven? Kun je na een workout in de sportschool nog een uur lang gewichten omhoog houden? Misschien, maar je spieren worden moe. Zo ook de batterij. Net als bij ons, kan ook bij je telefoon de boog niet altijd gespannen staan.

smartphone-charging

Pokemon Go Away!

Dat Pokemon Go een hit is, is waarschijnlijk niemand ontgaan. En als jagen & verzamelen je ding is, is het leuker en gezonder dan virtuele biggetjes lastig vallen vanachter de computer. Maar hoeveel punten je ook verzamelt, niet iedereen is onder de indruk… 

Get a life and stay out of my yard

Mashable.com

Inner F*cking Peace

Net iets te veel stress op het werk, maar geen zin in halfzachte ginseng-theekransjes? Dan is deze no-bullshit meditatie misschien wel wat.

“Breathe in strength, breathe out bullshit.” Dit kunnen we uren volhouden.

Kennen we deze nog?

Nintendo is goed op dreef. Naast Pokemon hebben ze nog een hitje in petto: de NES. Met voorgeïnstalleerde spelletjes als Donkey Kong, The Legend of Zelda, Kirby’s Adventures, Bubble Bobble en natuurlijk Super Maria Bros. 

The Next Web

The Next Web

 

Heb jij een post gespot die een plek verdient in LOL? Laat het weten en misschien zie je hem binnenkort verschijnen op Get Up Magazine! 

 

 

 

Reacties
Like of deel dit met je vrienden!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •